• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: Bricked GuruPlug - GuruPlug-Installer not working  (Read 3209 times)
rfryar
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 6


View Profile
« on: November 26, 2010, 05:11:58 PM »

My GuruPlug i sbasically bricked at the moment.  I was in the middle of updating uboot and the plug locked up.  Now I do not get anything back on the Serial adapter and only the Green light lights up on the GuruPlug.

I have set up a Ubuntu VM so I can more easily interface with the JTag board but there seems to be some configuration missing or I have missed some unmentioned pre-req.

I have downloaded the latest uboot for the GuruPlug, the GuruPlug installer.  I have the JTag board plugged in to the GuruPlug as well as the Uart cable. 

When I try running the runme.sh I immediately see both ethernet ports blink on the guruPlug, so that is encouraging, however then I see the below output..

Code:
# ./runme.sh uboot.guruplug.bin
 ****     Preparing environment variables file ...
 **** Burning uboot and environment variables ... This will take few minutes ...
Open On-Chip Debugger 0.2.0-in-development (2009-05-17-10:32) svn:1800M


BUGS? Read http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/BUGS


$URL: http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/src/openocd.c $
2000 kHz
dcc downloads are enabled
Info : JTAG tap: feroceon.cpu tap/device found: 0xfc0000e3 (Manufacturer: 0x071, Part: 0xc000, Version: 0xf)
Error: JTAG tap: feroceon.cpu             got: 0xfc0000e3 (mfg: 0x071, part: 0xc000, ver: 0xf)
Error: JTAG tap: feroceon.cpu expected 1 of 1: 0x20a023d3 (mfg: 0x1e9, part: 0x0a02, ver: 0x2)
Error: trying to validate configured JTAG chain anyway...
Error: unknown EmbeddedICE version (comms ctrl: 0x00000008)
Error: unexpected Feroceon EICE version signature
Warn : no telnet port specified, using default port 4444
Warn : no gdb port specified, using default port 3333
Warn : no tcl port specified, using default port 6666
Error: unexpected Feroceon EICE version signature
Error: timed out while waiting for target halted
Runtime error, file "./openocd/./board/guruplug.cfg", line 24:
   
 **** openocd FAILED
 **** Is the mini USB cable connected?
 **** Try powering down, then replugging the Sheevaplug


I have tried this at various stages, right after powering up the plug, several times the first few minutes, then even after the plug has been sitting for a while, same results.

Any help to resolve basically a loud paperweight at this point?

Thanks,

Rick
Logged

rfryar
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 6


View Profile
« Reply #1 on: November 29, 2010, 05:08:52 PM »

Ok, well after various combinations of power cycling and running the guruplug-installer I finally got the right timing.  Perhaps a bit of head banging tightened up a loose wire, as I was able to get uBoot working again.  What a frustrating little device.  Also the debug information from the installer does not lend itself to much confidence.

Rick

Code:
[ 1960.268455] usb 2-2: Number of endpoints 2
[ 1960.268500] usb 2-2: Endpoint 1 MaxPacketSize 64
[ 1960.268616] usb 2-2: Endpoint 2 MaxPacketSize 64
[ 1960.268636] usb 2-2: Setting MaxPacketSize 64
[ 1960.276676] usb 2-2: FTDI USB Serial Device converter now attached to ttyUSB0
root@rick-VirtualBox:/home/rick/guruplug-installer# ./runme.sh uboot.guruplug.bin
 ****     Preparing environment variables file ...
 **** Burning uboot and environment variables ... This will take few minutes ...
Open On-Chip Debugger 0.2.0-in-development (2009-05-17-10:32) svn:1800M


BUGS? Read http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/BUGS


$URL: http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/src/openocd.c $
2000 kHz
dcc downloads are enabled
Info : JTAG tap: feroceon.cpu tap/device found: 0x20a023d3 (Manufacturer: 0x1e9, Part: 0x0a02, Version: 0x2)
Info : JTAG Tap/device matched
Error: unknown EmbeddedICE version (comms ctrl: 0x00000018)
Warn : no telnet port specified, using default port 4444
Warn : no gdb port specified, using default port 3333
Warn : no tcl port specified, using default port 6666
target state: halted
target halted in ARM state due to debug-request, current mode: Supervisor
cpsr: 0x000000d3 pc: 0xffff0000
MMU: disabled, D-Cache: disabled, I-Cache: disabled
0 0 1 0: 00052078
NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit' found
successfully erased blocks 0 to 2 on NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit'
Warn : keep_alive() was not invoked in the 1000ms timelimit. GDB alive packet not sent! (1434). Workaround: increase "set remotetimeout" in GDB
...
100 or so lines of this
...
Warn : keep_alive() was not invoked in the 1000ms timelimit. GDB alive packet not sent! (1595). Workaround: increase "set remotetimeout" in GDB
wrote file openocd/uboot.bin to NAND flash 0 up to offset 0x0002c000 in 127.200645s
target state: halted
target halted in ARM state due to debug-request, current mode: Supervisor
cpsr: 0x000000d3 pc: 0xffff0000
MMU: disabled, D-Cache: disabled, I-Cache: disabled
0 0 1 0: 00052078
NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit' found
successfully erased blocks 2 to 4 on NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit'
Warn : keep_alive() was not invoked in the 1000ms timelimit. GDB alive packet not sent! (1440). Workaround: increase "set remotetimeout" in GDB
...
100 or so lines of this
...
Warn : keep_alive() was not invoked in the 1000ms timelimit. GDB alive packet not sent! (1408). Workaround: increase "set remotetimeout" in GDB
wrote file openocd/uboot-env.bin to NAND flash 0 up to offset 0x00060000 in 93.964424s
 **** U-boot should be up and running now. Open your console ...
Logged

abhilash.447
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 3


View Profile
« Reply #2 on: December 30, 2010, 04:24:10 AM »

Hi, i am new to this forum, i just bought a guru plug server and dont know what to install in to my pc in order get worked with guru plug. please help me in this.
Logged

co_vnet
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 1


View Profile
« Reply #3 on: January 05, 2011, 09:02:45 AM »

I'm in the same situation and have been trying the power cycle trick for the last couple of days without luck. Any hints/suggestions as to what sequence appeared to work?

TIA.
Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: